Vrouw en massage

Bij Totally Body and Mind zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van vrouwen. Wij vinden het belangrijk om iedere vrouw met een passende behandeling te helpen. De behandelingen die wij uitvoeren variëren van probleemgericht tot ontspanning. 

Totally Body and Mind is een plek om volledig tot rust te komen. Deze rust proberen wij meteen over te brengen zodra je bij ons over de drempel stapt. Bij binnenkomst verwelkomen we je namelijk direct met een kop ontspannende kruidenthee waardoor dat je direct in een rustgevende gemoedstoestand zal komen. Dit is zeer bevorderlijk voor het vervolg van de behandeling. Iedere kop vers gezette kruidenthee wordt aangepast op de gekozen massagebehandeling.

Wij vinden het belangrijk dat iedere vrouw die ons bezoekt een innerlijke reis door het lichaam heeft kunnen ervaren. Dit doen wij door middel van onze holistische aanpak waardoor we onze focus hebben op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de vrouw.

Ben je benieuwd naar welke behandelingen wij allemaal uitvoeren? Neem een kijkje op de pagina behandelingen .

Waarom een massage nemen goed voor je is

Het krijgen van een massage biedt veel fysieke en mentale voordelen. Allereerst draagt een massage bij aan het verbeteren van de bloedsomloop. Door te masseren kunnen afvalstoffen beter het lichaam verlaten. Ook is er gebleken dat massages ervoor kunnen zorgen dat het aantal witte bloedcellen in het bloed verhoogd worden. Witte bloedcellen zijn belangrijk omdat deze helpen bij de bestrijding van virussen en infecties.

Mentaal gezien zorgt het nemen van een massage voor innerlijke rust. Tijdens de behandeling komen er gelukshormonen vrij (serotonine en oxytocine).

  • Massage verbetert de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen
    De bloedcirculatie is van groot belang voor ons lichaam. Via het bloed worden voedingsstoffen naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd. Door het lichaam te masseren worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingsstoffen beter opgenomen, ook gaan de organen beter functioneren. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam, door een massage gaat deze er beter uitzien, simpelweg omdat de conditie hiervan verbeterd.
  • Klachtgericht behandelen
    Een knoop is een bundeltje spiervezels wat aan elkaar kleeft en niet meer soepel in en uit elkaar beweegt. In zo een knoop hoopt melkzuur op, wat een zwaar en moe gevoel in de spier kan geven. Die knopen zorgen ook dat de spier op sommige plekken wat korter is en daardoor kan trekken aan het uiteinde ervan. Denk hierbij aan een knoop in je nek, waardoor je nek stijf voelt of misschien wel hoofdpijn creëert. Door een massage worden deze knopen uit de spieren gehaald, waardoor het melkzuur goed weg kan.
  • Massage verbetert de weerstand
    Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van massage op de gezondheid. Zo blijkt dat na een massage de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed verhoogd is. Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden. Ook verlaagt een massage het stresshormoon cortisol. Loop je te lang rond met een verhoogde cortisol waarde, dan kun je gezondheidsklachten krijgen. Het verminderd de werking van het immuunsysteem waardoor je sneller ziek kunt zijn. Ook je stemming wordt door dit stofje op een negatieve manier beïnvloed.

Rust in je hoofd

Rust in je hoofd en jezelf opnieuw verbinden met je lichaam door een moment van ontspanning te ervaren en weer je lichaam bewust te voelen. Dat is niet voor iedereen zo simpel. Een massage kan je daarbij helpen.
Waarom is massage belangrijk voor lichaam en geest?
Dat een massage een ontspannen gevoel geeft is vrij bekend bij de meeste mensen. Echter weten veel niet waarom een massage eigenlijk zo goed is voor je lichaam en geest. Wat gebeurd er nu in je lichaam als je gemasseerd wordt?

Massage bevordert dus de aanmaak van serotonine en oxytocine. Beide feel good hormonen die rust, ontspanning en een fijne gemoedstoestand opleveren. Massage kan vooral goed helpen als je last hebt van malende gedachten. Door een massage raken de gedachtes, naarmate de tijd vordert, steeds meer op de achtergrond. De hersenen zijn op de achtergrond dan nog wel op zoek naar de oplossing en als je het niet verwacht schiet het je opeens te binnen. Verplicht ontspannen voor je gezondheid.

Wil je op de hoogte blijven van acties en nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Jouw inschrijving is geld waard!

Maak kans op een gratis holistische behandeling t.w.v. 67,50 wanneer jij je in de maanden maart april mei 2024 inschrijft. Elke maand verloten we 3 behandelingen.

Formulier Inschrijving

Regelmatig een massage is een preventieve zorg voor lichaam en geest.

ontspan door massage