Vrouw en massage

Ontdek verschillende behandelingen voor verschillende klachten

Bij Totally Body and Mind zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van vrouwen. Wij vinden het belangrijk om iedere vrouw met een passende behandeling te genezen en helpen. De behandelingen die wij uitvoeren variëren van probleemgericht tot ontspanning. Ben je benieuwd naar welke behandelingen wij allemaal uitvoeren? Neem een kijkje op deze pagina.

Waarom een massage nemen goed voor je is

Het krijgen van een massage biedt veel fysieke en mentale voordelen. Allereerst draagt een massage bij aan het verbeteren van de bloedsomloop. Door te masseren kunnen afvalstoffen beter het lichaam verlaten. Ook is er gebleken dat massages ervoor kunnen zorgen dat het aantal witte bloedcellen in het bloed verhoogd worden. Witte bloedcellen zijn belangrijk omdat deze helpen bij de bestrijding van virussen en infecties.

Mentaal gezien zorgt het nemen van een massage voor innerlijke rust. Tijdens de behandeling komen er gelukshormonen vrij (serotonine en oxytocine).

De praktijk is opgericht uit oprechte interesse in de ontspanning en genezing van de vrouw,

de behandelingen worden daardoor ook uitsluitend uitgevoerd door vrouwen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die ons bezoekt een innerlijke reis door het lichaam heeft kunnen ervaren.

Ontdek rustgevende behandelingen voor vrouwen, door vrouwen

Totally Body and Mind is een plek om volledig tot rust te komen. Deze rust proberen wij meteen over te brengen zodra je bij ons over de drempel stapt. Bij binnenkomst wordt er namelijk direct een kop ontspannende kruidenthee aangeboden. Door de behandeling af te trappen met een kop thee kom je meteen in een rustgevende gemoedstoestand, dit is zeer bevorderlijk voor het vervolg van de behandeling. Iedere theemix wordt aangepast op de gekozen massage behandeling. Wil jij leren over de thee die wij aanbieden bij de behandelingen? Meer informatie vind je op onze pagina over thee.  

Reis terug naar de kern met een ontspannende behandeling

Wij vinden het belangrijk dat ieder mens een innerlijke reis kan ervaren om weer terug te gaan naar de kern; een gezonde balans in jouw geestelijke welzijn. Onze behandeling terug naar de oorsprong biedt jou een manier aan om jouw geest, gevoelens, gedachten en verlangen weer op een gezonde manier in contact te brengen.

✓ Focus op verbetering van de lichamelijke en geestelijke gesteldheid

✓ Werkt vanuit een holistische aanpak

✓ Massage en therapie

✓ Gespecialiseerd in het behandelen van de vrouw

Rust in je hoofd

Rust in je hoofd en jezelf opnieuw verbinden met je lichaam door een moment van ontspanning te ervaren en weer je lichaam bewust te voelen. Dat is niet voor iedereen zo simpel. Een massage kan je daarbij helpen.
Waarom is massage belangrijk voor lichaam en geest?
Dat een massage een ontspannen gevoel geeft is vrij bekend bij de meeste mensen. Echter weten veel niet waarom een massage eigenlijk zo goed is voor je lichaam en geest. Wat gebeurd er nu in je lichaam als je gemasseerd word?

 1. Massage verbetert de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen
  De bloedcirculatie is van groot belang voor ons lichaam. Via het bloed worden voedingsstoffen naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd. Door het lichaam te masseren worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingsstoffen beter opgenomen, ook gaan de organen beter functioneren. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam, door een massage gaat deze er beter uitzien, simpelweg omdat de conditie hiervan verbeterd.
 2. Klachtgericht behandelen
  Een knoop is een bundeltje spiervezels wat aan elkaar kleeft en niet meer soepel in en uit elkaar beweegt. In zo een knoop hoopt melkzuur op, wat een zwaar en moe gevoel in de spier kan geven. Die knopen zorgen ook dat de spier op sommige plekken wat korter is en daardoor kan trekken aan het uiteinde ervan. Denk hierbij aan een knoop in je nek, waardoor je nek stijf voelt of misschien wel hoofdpijn creëert. Door een massage worden deze knopen uit de spieren gehaald, waardoor het melkzuur goed weg kan.
 3. Massage verbetert de weerstand
  Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van massage op de gezondheid. Zo blijkt dat na een massage de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed verhoogd is. Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden. Ook verlaagt een massage het stresshormoon cortisol. Loop je te lang rond met een verhoogde cortisol waarde, dan kun je gezondheidsklachten krijgen. Het verminderd de werking van het immuunsysteem waardoor je sneller ziek kunt zijn. Ook je stemming wordt door dit stofje op een negatieve manier beïnvloed.
 4. Massage geeft rust in het hoofd
  Massage bevordert dus de aanmaak van serotonine en oxytocine. Beide feel good hormonen die rust, ontspanning en een fijne gemoedstoestand opleveren. Massage kan vooral goed helpen als je last hebt van malende gedachten. Door een massage raken de gedachtes, naarmate de tijd vordert, steeds meer op de achtergrond. De hersenen zijn op de achtergrond dan nog wel op zoek naar de oplossing en als je het niet verwacht schiet het je opeens te binnen. Verplicht ontspannen voor je gezondheid.

 

Regelmatig een massage kan je welzijn dus een stuk verbeteren. Het is niet alleen heel erg lekker, maar je lichaam heeft ook veel baat bij deze broodnodige onderhoudsbeurt!

ontspan door massage