Sportmassage in Rotterdam

Waarom hebt u als sporter profijt van een deskundige sportmassage?

Sportmassage is een soort massagetherapie die speciaal is afgestemd op sporters en hun behoeften. Het omvat vaak verschillende technieken en slagen om atleten te helpen hun prestatievermogen te verbeteren en te behouden, terwijl blessures en daaropvolgende pijn worden vermeden. Deze massage wordt meestal voor, tijdens of na een sportevenement of oefensessie gedaan, afhankelijk van de voorkeuren van het individu en de aard van de betreffende sport.

Sportmassage is een preventieve behandeling

Sportmassage wordt vaak gezien als een ‘preventieve’ behandeling, die een sporter helpt zijn prestatiegezondheid te beschermen en te behouden. Door een combinatie van lichte tot gemiddelde druk en rekoefeningen te gebruiken, kan het helpen de spieren van een atleet los, flexibel en sterk te houden. Het kan worden gebruikt om het lichaam van de atleet voor te bereiden op topprestaties en om de impact en weerstand van spierweefsel, ligamenten en gewrichten te verminderen. Sportmassage is ook geweldig om verklevingen, fibrose, littekenweefsel en verkalkte weefsels, die zich vaak vormen na zware inspanning, te helpen afbreken.

Onderdeel van een revalidatieprogramma

Sportmassage kan ook worden gebruikt als onderdeel van een revalidatieprogramma voor sporters die een blessure hebben opgelopen of een periode van afwezigheid hebben doorstaan ​​vanwege een bestaande aandoening. In samenwerking met een ervaren therapeut kan de sporter een persoonlijk plan opstellen om de spieren en gewrichten van het lichaam weer aan te passen aan de toestand van vóór de blessure. Het doel van dit type massage is om beschadigde weefsels te helpen herstellen tot hun normale niveau van functioneren en prestatieniveau.

Verschillende soorten sportmassage

Er zijn verschillende soorten sportmassage, elk ontworpen voor verschillende doeleinden. Zweedse massage wordt bijvoorbeeld gebruikt om de bloedcirculatie door het lichaam te bevorderen, ontspanning te bevorderen en het bewegingsbereik te verbeteren. Diepe weefselmassage kan worden gebruikt om zwelling en spanning te verminderen door knopen of verklevingen in bepaalde gebieden af ​​te breken. Een verscheidenheid aan technieken kan ook worden gebruikt bij sportmassage, van tikken en pummelen tot trillen en wiegen, afhankelijk van de persoonlijke behoeften van de sporter en de doelen van zijn huidige behandelprogramma.

Waardevolle aanwinst  voor atleten op elk vaardigheidsniveau

Sportmassage kan een waardevolle aanwinst zijn voor atleten op elk vaardigheidsniveau, van de hoopvolle hobbyist tot Olympische kampioenen. Met de hulp van een ervaren therapeut kunnen sporters een geïndividualiseerd programma opstellen dat past bij hun individuele behoeften en doelen. Dit kan helpen hun zelfvertrouwen op te bouwen en zelfs een extra voordeel in de sport te bieden, en ze vrij te houden van ongewenste probleempjes of blessures.

Heerlijke massage